Vrsta objave: Priznanja, nagrade i natječaji
Vindijini kuhari na Svjetskom kulinarskom kupu osvojili zlato i broncu
Vindijini kuhari Zoran Herman i Mladen Habunek osvojili su zlato i broncu na Svjetskom kulinarskom kupu održanom od 22. do 27. studenog u Luksemburgu. Na najvećoj kulinarskoj smotri na svijetu natjecali su se kao dio hrvatske reprezentacije zajedno s hrvatskim Nacionalnim seniorskim i juniorskim timom, regionalnim timom Varaždinske županije te kuharima iz individualne kategorije.
Zoran Herman osvojio je zlatnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost koja se sastojala od svečanog menija od četiri slijeda za jednu osobu te četiri različita finger fooda za šest osoba. Ovo je ujedno i prvo najviše priznanje hrvatske reprezentacije na Svjetskom kulinarskom kupu.
Mladen Habunek osvojio je brončanu medalju kao dio tima Varaždinske županije koji su predstavili svoja jela u kategoriji „hladna kuhinja“.
Uz Hrvatsku, na natjecanju je nastupilo još 55 drugih zemlja; 590 kuhara i slastičara u individualnim kategorijama, 30 seniorskih nacionalnih timova, 15 juniorskih, šest regionalnih juniorskih timova i 48 regionalnih seniorskih ekipa, što sveukupno broji više od 1500 kulinarskih majstora. Na sajmu Expogast, gdje se manifestacija održala, uz takmičenja i kulinarske eksponate posjetitelji su mogli vidjeti mnogobrojne inovacije iz gastronomskom svijeta i kušati brojne delicije koje su većinom nedostupne u svakodnevnom životu.
www.presscentar.hr e-mail: info@presscentar.hr tel: 01 3712 600