Vrsta objave: Izjave i komentari
U cooking showu, zadnjeg dana Festivala, okupili se brojni hrvatski kuhari, maslinari i javne osobe
Tijekom četiri dana, od 17. do 20. studenog 2008., maslinova su ulja predstavili najpoznatiji hrvatski maslinari, dok je više od 7.000 posjetitelja uživalo u brojnim predavanjima, izložbama, besplatnim degustacijama i cooking showu.
U Centru Kaptol bile su postavljene dvije izložbe na temu maslina – izložba ilustratora Danila Dučaka te izložba Masline Mediterana u organizaciji Francuskog instituta. Na 2.katu svakog su dana organizirane besplatne degustacije brojnih maslinovih ulja, koje se moglo i kupiti u prostorima Wine&Gastro Academy. Predavanja na temu maslinovog ulja, važnosti ulja u prehrani te prirodnoj kozmetici na bazi maslinovog ulja održali su Rene Bakalović, dr.Branko Vrčić i Stribor Marković, poznat po svojim prirodnim kozmetičkim proizvodima koje sam izrađuje.
Organiziran je i cooking show u kojem su se četiri tima kuhara i maslinara natjecala kuhajući jela s maslinovim uljima. Timovi su bili podijeljeni u parove pa su tako zajedno kuhali maslinar Damir Ćernac iz MIH-a i kuhar David Parencan (hotel Diamant, Poreč), maslinar Leo Botteri ispred Brachie i kuhar Filip Begić, maslinarka Brista, Lena Puhar i kuhar Christian Cabalier (bistro Apetit) te maslinar Frane Kaštelanac iz Olynthie i kuhar Robert Slogar (People's). Vijenac od maslinovog lišća i pobjedničku lentu dobili su Lena Puhar i Christian Cabalier. Članovi žirija bili su Arna Luković, eno-gastrolog Rene Bakalović, poznata voditeljica Nevena Rendeli i Branko Ognjenović, predstavnik hrvatske Olimpijade kuhara koja je na nedavnom natjecanju u Njemačkoj osvojila brončanu medalju.
Osoba za kontakt:
Martina Kocijan
PR voditelj projekta
ICTINUS GRUPA
Buzinski prilaz 2, 10010 Zagreb
Phone: 01/ 6390 529
Mob: 099/ 3133 723
Fax: 01/ 6390 986
martina@ictinus-grupa.hr
www.ictinus-grupa.hr
www.presscentar.hr e-mail: info@presscentar.hr tel: 01 3712 600