Romantična komedija VOLIŠ LI ME? ovog vikenda na terasi Centra mladih Ribnjak


Vrsta objave: Najava događaja



VOLIŠ LI ME?

29.7. petak u 21h – krovna terasa Centra mladih Ribnjak

30.7. subota u 21h – krovna terasa Centra mladih Ribnjak

Režija: Janez Vajevec

Dramaturgija: Andrej Vajevec

Igraju: Vesna Tominac Matačić i Žiga Čamernik

Produkcija: Teatar EXIT i Zagrebački glumački atelje

 

U petak 29.7. i u subotu 30.7. u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak ne propustite romantičnu komediju Voliš li me? u režiji Janeza Vajevca i izvedbi Vesne Tominac Matačić i slovenskog glumca Žige Čamernika. Predstava Voliš li me? premijerno je izvedena 2018. godine, a 2019. na Prishtina International Theatre Festivalu osvojila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini i za najbolju predstavu po izboru medija.

Predstava je to o život koji smo sanjali, a koji se  nije ostvario. Umjesto bračne idile koju smo planirali nakon prvotne zaljubljenosti susreli smo svoju osobnu bol od koje ne možemo pobjeći. Možemo li je nadvladati? I što nas čeka iza toga? Ljubav ili…?

Ovo su  neke  od tema koje otvara komedija Voliš li me?, oživljena fantazija dvadesetogodišnjeg perioda jednoga života koji su dvoje ljudi odlučili dijeliti u ulogama ljubavnika, životnih suputnika, iskrenih prijatelja, roditelja, pa čak i žestokih suparnika te naposljetku iskonskih ljudskih bića. Sve što jedna »ljubavna« veza može podnijeti pred očima gledatelja će se i dogoditi.

Ulaznice za obje izvedbe dostupne su putem online prodaje na www.ulaznice.hr te na blagajni Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1) sat vremena prije početka predstave.

 

IZ MEDIJA:
 

TRI MIKROSKOPA LJUDSKIH INTIMNOSTI: UZ TRI NOVE PREMIJERE TEATRA EXIT

”I glumica Tominac Matačić i glumac Čamernik majstori su osvjetljavanja pozadinskih emocija, tako da sama tema rastave braka i njihova ponovnog približavanja nije uopće bitna u smislu nekog konkretnog lanca događaja ili zapleta. Neusporedivo je važnije što likovi jedno drugome nikako nisu u stanju reći; oko čega oklijevaju; zbog čega se dovode do eksplozivnih okrutnosti; kako izbjegavaju jedan drugoga, pritom se praveći da zainteresirano komuniciraju.

Protagonistima ove drame gotovo je nemoguće izaći iz »uloga« koje zamišljaju da moraju igrati jedno pred drugim. Ovdje je muškarcu znatno teže pokazati osjećaje, nelagodnije mu je u situacijama izravnog emocionalnog suočavanja, zatvoreniji je – ali ponovno i blaži – od partnerice. Na njegovoj strani je u prvom redu humor – duhovitost koja razbija i himbu i lažnu kontrolu. Na njenoj je strani neobična brutalnost, zbog koje je sposobna i za jaku idealizaciju i za jaku demonizaciju partnera, ali i za suočavanje sa svim darovima intenziteta koje sa sobom donose emocionalni ekstremi.”

Nataša Govedić (Novi list)

 

PIVO JE DOBRO ZA KOSTI

”Tekst je vrlo životan i prepoznatljiv, osobito muškom djelu publike, jer Žiga Čamernik vrlo prirodno i bez ikakvih pretjerivanja iznosi probleme suvremenog muškarca, „razapetog“ između posla i obitelji (dakle, to nije samo ženska boljka, mada jest drugačije).

Njegov hrvatski je odličan, dakako obojan melodijom slovenskog jezika, što bi možda trebalo biti naglašenije u trenucima kada se naljuti ili uzruja! Iako u Sloveniji nije nepoznat, Čamernik je meni predivno glumačko otkriće (naročito me se dojmilo pojašnjenja o dobrobiti pive). (…) Ljubav nas možda zaskoči kao ubojica iz grma, kako to opisuje Bulgakov, ali je krhke strukture pa s njom valja blago i postojano – predstava „Voliš li me?“ to pokazuje na duhovit i promišljen način.”

Olga Vujović (Wish.hr)

 

LJUBAV KAO NAJAČA KOMUNIKACIJA

”Komedija Voliš li me? dramaturga Andreja Vajeveca u režiji Janeza Vajeveca i izvrsnog glumačkog para (Vesna Tominac-Matačić u ulozi Ane i Žiga Čamernik u ulozi Janeza) plijeni pozornost publike tijekom cijelog svog trajanja i izmamljuje smijeh. Već sama činjenica da Anin suprug Slovenac Janez, koji se zbog ljubavi preselio u Zagreb, govori hrvatski jezik kako ga govore Slovenci koji ga nisu svladali do kraja, izaziva smijeh. Njih dvoje nose cijelu predstavu, suvereno i nonšalantno jer ne događa se ništa što nam nije poznato. Janezov hrvatski jest kolorit, ali tu je i humor koji izvire iz gotovo svakog komentara, poglavito njegova, pa možemo uživati smijući se sa simpatijama. (…) Vesna Tominac Matačić i Žiga Čamernik, s iznimnim sluhom za scenu i velikom glumačkom emocijom, podsjetili su nas da život nije lak, ali ljubav je i dalje temeljni osjećaj i spona među ljudima.

Biserka Balenović (Hrvatsko slovo)




Kontakt:

Anita Čendeš
00385 1/3704 120




thumbnail

27.07.2022. » Volis li me_foto 3
Autorica fotografije: A. Saška Mutić
download Volis li me_foto 3.jpg [171,69 KB]
thumbnail

27.07.2022. » Volis li me_foto 2
Autorica fotografije: A. Saška Mutić
download Volis li me_foto 2.jpg [187,03 KB]
thumbnail

27.07.2022. » Volis li me_foto 1
Autorica fotografije: A. Saška Mutić
download Volis li me_foto 1.jpg [114,35 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600