Predstava za djecu I DRVO JE BILO SRETNO na Ljetnim noćima Teatra EXIT


Vrsta objave: Najava događaja



13. LJETNE NOĆI TEATRA EXIT

I DRVO JE BILO SRETNO

(predstava za djecu 5+)

9.7. (subota) u 10h – Centar mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1)

16.7. (subota) u 10h – Centar mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1)

Prvi puta u sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT bit će izvedena i jutarnja predstava za najmlađe. Nagrađivanu i hvaljenu predstavu I drvo je bilo sretno u režiji Renea Medvešeka možete pogledati 9. i 16. srpnja u 10h u Centru mladih Ribnjak. Predstava I drvo je bilo sretno od svoje premijere 2003. godine oduševljava sve generacije svojom inovativnom i maštovitom izvedbom i porukom koju će djeca, ali i odrasli, pamtiti još dugo nakon odgledane predstave. Ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr ili, uz prethodnu rezervaciju, na blagajni Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1) sat vremena prije izvedbe. 

AUTORSKI TIM:

Režija: Rene Medvešek

Glazbu skladao: Krešimir Seletković

Izvođači - glazbenici/glumci: Davorka Horvat, Goran Jurković, Ivan Kovačić, Ivan Pavić, Damir Horvat

Scenski pokret: Jasna Čižmek Tarbuk

Kostimografija: Martina Karla Franić

Lutke: Tihana Mikša Perković

 

O PREDSTAVI:

Vijesti u zadnju minutu...

Danas je na rubu parka, iza onih zgrada što naslanjaju se jadna na drugu, stigao brzojav nerazumljivog sadržaja: Jeste li znali da je drvo korijenjem povezano sa Zemljinim srcem? Da je krošnjom povezano s nebom i zvijezdama? Ali i da je jedno Drvo vezano uz jednog Dječaka?

Kakvo je to drvo, pitate se? Nije ono ni po čemu neobično, ne razlikuje se od svoje drvovske braće i sestara. I ono pupa, njiše granama, sagiba se pred vjetrom i kišom, govori, pjeva, svira, a ponekad od veselja zatreperi rubovima listova ili mu se kora namreška pod teretom zabrinutih misli. Jer Drvo voli voljeti. Ukratko, želi baš sve kao i ostalo drveće. Pa tako i da bude voljeno. A kakav je taj dječak? O njemu ne znamo mnogo. Kažu da je i malen i velik... Željeli biste znati više? Onda je vrijeme da se krene na rub parka, s ovim brzojavom u ruci. Treba samo puhnuti prašinu i lišće s panja što tamo stoji. I čeka.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

NAGRADE:

Nagrada stručnog ocjenjivačkog suda 19. SLUK-a
Krešimiru Seletkoviću za najbolju glazbu
Goranu Jurkoviću, Ivanu Kovačiću, Ivanu Paviću i Damiru Horvatu za animaciju i glumačku kreaciju

Naj, naj, naj festival Gradskog kazališta Žar ptica:
Nagradu za najbolji autorski koncept dobio je Rene Medvešek
Nagradu za najbolju glazbu dobio je Krešimir Seletković

 

IZ NOVINA:

''Njihova gluma bez riječi, samo uz glasanje izvrsnom glazbom Krešimira Seletkovića, isprva sviranom, poslije četveroglasno pjevanom, kao i gluma sopranistice Davorke Horvat u ulozi dječaka – koji će i odrasti i ostarjeti; ona ga katkad otjelovljuje osobno, katkad kao lutkarica elementarnog dječjeg lutkarstva – posjeduju svu zamislivu nespretno zaigranu dražest izvedbe neprofesionalaca toga područja (mada su svi profesionalci u svojim umjetnostima), pri čemu nije toliko važno biti na nivou zanata, koliko se potruditi da igra funkcionira i da svi budemo zadovoljni.

Razvijena iz naveliko i kojekako tumačene i analizirane (religijski, ekološki, psihološki…) kratke priče za djecu Dobro stablo (The Giving Tree, 1964.) svestranog američkog autora Shela Silversteina (1930-1999) – bio je uspješan karikaturist, autor pop-rock i country pjesama (najpoznatije su „A Boy Named Sue“, „Sylvia’s Mother“, „The Ballad of Lucy Jordan“), književnik i dramatičar – predstava “I drvo je bilo sretno” vrlo jednostavno, čak simplificirano, ali i vrlo sugestivno sažima razmjerno tipičan luk čovjekova življenja, izražavajući divljenje prema životu, odnosno životnom vijeku nekoga pojedinca, no istodobno prihvaćajući njegovu shematsku predodređenost.

U četrdesetak minuta, s malo teksta, s dva lika i uz jednostavan scenski pokret (Jasna Čižmek Tarbuk), “I drvo je bilo sretno” uspijeva i nasmijati i rasplakati. Kako male, tako i velike.''

Ravnododna.com

 

''Rene Medvešek ponovno je oduševio sve generacije publike svojom najnovijom predstavom u Teatru EXIT.''
Večernji list


''(...) predstava I drvo je bilo sretno napravljena je s ogromnim kazališnim znanjem, lucidnošću, preciznošću i talentom. ''
Novi list


''Medvešek nam je i ovom predstavom podario još jednu malu kazališnu poslasticu (...)''
Jutarnji list


''Iako posve uronjena u Medvešekov prepoznatljivi autorski rukopis, I drvo je bilo sretno ponovno nas iznenađuje lucidnom scenskom maštovitošću određenih dramaturško-redateljskih rješenja (...) svojom jednostavnošću uči nas najdubljim životnim istinama. Hvala cijeloj ekipi. Hvala Reneu (...)''
Slobodna Dalmacija




Kontakt:

Anita Čendeš
00385 1/3704 120




thumbnail

05.07.2022. » i drvo je bilo sretno_foto2
download Drvo_foto2.jpg [212,49 KB]
thumbnail

05.07.2022. » I drvo je bilo sretno_foto1
download Drvo_foto1.jpg [341,71 KB]
thumbnail

05.07.2022. » I drvo je bilo sretno_1
Plakat predstave I drvo je bilo sretno
download Drvo_plakat.jpg [48,76 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600