Predstava REALISTI 4. lipnja - posljednja izvedba u Teatru EXIT ove sezone


Vrsta objave: Najava događaja



REALISTI

subota 4. lipnja u 20h u Teatru EXIT

Tekst: Jure Karas
Režija: Matko Raguž
Igraju: Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić, Fabijan Komljenović

 

U subotu 4. lipnja u 20h ne propustite pogledati hvaljenu i nagrađivanu predstavu Realisti koja će ujedno biti i posljednja izvedba ove kazališne sezone nakon čega krećemo u pripreme za 13. Ljetne noći Teatra EXIT. Predstava je premijeru imala 12. ožujka 2022. godine i od tad ne prestaje oduševljavati kritiku i publiku. Dobitnica je čak dviju nagrada za najbolju predstavu u cjelini (15. Festival komedije i smijeha u Poreču i 29. Festival glumca u Vinkovcima), a član ansambla Domagoj Ivanković dobitnik je nagrade za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina na 29. Festivalu glumca u Vinkovcima. Predstava Realisti kroz smijeh, brutalnu istinu i crni humor progovara o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare. 

Ulaznice su dostupne na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208) u četvrtak i u subotu od 18 do 20h i online na www.ulaznice.hr.

 

IZ MEDIJA:

NOVI HIT TEATRA EXIT

”Exitove predstave uvijek su bile pravi izvedbeni biseri, visokoestetizirane produkcije snažne scenske energije koje su okupljale sjajne, iznimno kreativne umjetnike i glumce, od kojih su mnogi poslije postali velike glumačke zvijezde. Zahvaljujući tomu, to je malo nezavisno kazalište u Ilici 208 sagradilo postojanu bazu obožavatelja, a da pritom u 28 godina postojanja nije bilo prisiljeno odstupiti od svoje misije stvaranja nešto „drukčijeg kazališta“, temeljena na idealu autentične umjetnosti koja neumorno traži izlaz iz okvira konvencionalnoga scenskog promišljanja, pritom uporno u središte svoga stvaralaštva postavljajući glumačko umijeće.

Nova Exitova predstava, komični kabaret Realisti, premijerno postavljen 12. ožujka, apsolutno se nastavlja na dosadašnji niz najvećih uspješnica toga teatra. Komad koji je po predlošku slovenskoga pisca, scenarista i glazbenika Jure Karasa preveo, adaptirao i režirao Matko Raguž, urnebesno je duhovita, izvrsno glumački oblikovana predstava, savršen spoj čiste kreativnosti, oštre socijalne kritike i divnog, sočnog humora.

Kabaretski uobličen satirični niz beskrajno zabavnih narativnih skečeva, Realisti su britka parodija suvremenoga trenutka modelirana na spoju komične estetike bosanskohercegovačke Top liste nadrealista i ekspresivnog, nesputanog, politički nekorektnog montipajtonovskog humora, koja pozornicu pretvara u poligon ozbiljnoga društvenokritičkog teatarskog angažmana. (…)

Bogato protkana iskričavim crnim humorom, spektakularna komedija o tragičnom stanju suvremenoga svijeta pravo je osvježenje na kulturnoj karti Zagreba, primjer izvanredno uigrane kolektivne scenske sinergije i pravi kreativni biser koji temama, pristupom i izvedbom dokazuje da je kazalište još itekako relevantan medij, da je itekako u dodiru s našom stvarnošću i da može biti itekako zanimljivo suvremenoj publici.

Ukratko, zagrebački Teatar Exit ponovo ima hit.”

Gea Vlahović (Vijenac)


NAGRADE:


15. FESTIVAL KOMEDIJE I SMIJEHA ZLATNI ZUB POREČ 2022.

Predstavi Realisti dodijeljena je glavna nagrada Zlatni zub za najbolju predstavu

 

29. FESTIVAL GLUMCA, VINKOVCI, 2022.

NAGRADA „VANJA DRACH“ za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se ansamblu predstave REALISTI autora Jure Karasa, u režiji Matka Raguža i produkciji Teatra Exit iz Zagreba

NAGRADA „IVO FICI“ za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dodjeljuje se DOMAGOJU IVANKOVIĆU za ulogu u predstavi „Realisti“ u režiji Matka Raguža i produkciji Teatra Exit iz Zagreba i za ulogu Oca u predstavi „Mala Frida“ u režiji Anice Tomić i produkciji Gradskog kazališta „Žar ptica“ iz Zagreba




Kontakt:

Anita Čendeš
00385 1/3704 120




thumbnail

01.06.2022. » Realisti_foto 3
Autorica fotografije: A. Saška Mutić
download Realisti_foto 3.jpg [428,61 KB]
thumbnail

01.06.2022. » Realisti foto 2
Autorica fotografija: A. Saška Mutić
download Realisti_foto 2.jpg [224,94 KB]
thumbnail

01.06.2022. » Realisti foto 1
Autorica fotografija: A. Saška Mutić
download Realisti_foto 1.jpg [218,70 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600