DVIJE KULTNE MONODRAME OVOGA VIKENDA U TEATRU EXIT


Vrsta objave: Najava događaja



DVIJE KULTNE MONODRAME OVOGA VIKENDA U TEATRU EXIT

petak 1. travnja u 20h – MÜNCHHAUSEN

subota 2. travnja u 20h – CABAres CABArei

 

Ovaj vikend Teatar EXIT u Ilici 208 rezerviran je za dvije kultne hit monodrame; Münchhausen i CABAres CABArei.

Iako smo navikli na laži baruna Münchhausena ovoga puta nije šala! U petak 1. travnja u 20h ne propustite pogledati nagrađivanu monodramu Münchhausen u režiji Borisa Kovačevića i maestralnoj izvedbi Vilima Matule. Premijerno izvedena u rujnu 1998. godine, ova predstava ni dan danas ne prestaje oduševljavati publiku. Sa zadnja tri regionalna festivala ove sezone predstava se vratila s dvije nagrade publike te nagradom za najbolju glumačku bravuru.

O PREDSTAVI:

O tome zašto čovjek laže i kako to čini napisano je bezbroj debelih knjiga. Umijeće laži što nam ga podastire barun Münchhausen plijeni bujnošću razmahane mašte. Njegove laži nisu međutim plod demagoškog manipuliranja zrncima istine. Takvim se lažima posvuda na našem planetu služe prepredeni pozemljari, čineći to na svim životnim razinama u obliku sofisticiranih biznismenskih trikova, visokoparnih kulturnjačkih prepucavanja i malignih političarskih smicalica. Münchhausenovi lažopleti spram svega ovoga benigne su floskule koje nas poput čarolije umiju nasmijati do suza, pomažući nam da ne zaboravimo kako funkcionira istinski smijeh, taj osebujni mehanizam koji bi čovjeku, kada bi za njim češće posezao, možda i mogao donijeti stanovito samoizlječenje.
Sead Muhamedagić

 

U subotu 2. travnja u 20h Exitova pozornica rezervirana je za Zijaha A. Sokolovića i njegovu legendarnu životnu komediju CABAres CABArei koja igra već 29 godina te je odigrana više od 1400 puta. Sokolovićeva tragikomična, filozofska i ironična promišljanja i zapažanja o sitnicama koje nas svakodnevno okružuju zasigurno će vas nasmijati do suza i uljepšati vam subotu.

O PREDSTAVI:

…O upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti.

res, rei(f.) – STVAR, STANJE, OKOLNOST, UZROK, IMANJE, DOBRO, DRŽAVNA VLAST, DJELO, ČIN, PRIRODA, ISTINA, POSAO, PARNICA, KORIST, INTERES

 

Ulaznice su dostupne na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208) od četvrtka do subote od 18 do 20h te na www.ulaznice.hr.




Kontakt:

Anita Čendeš
00385 1/3704 120




thumbnail

29.03.2022. » Munchhausen
download Munchhausen_2.JPG [224,32 KB]
thumbnail

29.03.2022. » CABAres CABArei
download Zijah132.jpg [47,47 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600