Vilimu Matuli dodijeljena nagrada za glumačku bravuru na 7. Manifestaciji kamernih dramskih ostvarenja MAKADO u Podgorici


Vrsta objave: Priznanja, nagrade i natječaji



Vilimu Matuli dodijeljena nagrada za glumačku bravuru na 7. Manifestaciji kamernih dramskih ostvarenja MAKADO u Podgorici

 
Nakon osvojenih nagrada publike na festivalima u Bečeju i Tuzli u prosincu 2021. godine predstava Münchhausen osvojila je još jednu nagradu u nizu.
Žiri 7. Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja - MAKADO u Podgorici, u sastavu Vasko Raičević  (dramaturg), Jelena Milošević  (dramaturginja) i Filip Đuretić  (glumac), dodijelio je nagradu za najbolju glumačku bravuru Vilimu Matuli za izvedbu u predstavi Münchhausen.
 
Matula je po obrazloženju žirija nagradu dobio za veličanstvenu raskoš glumačke imaginacije i pronalaženje uvijek novih i uzbudljivih elemenata u svakom segmentu jedne kazališne izvedbe.
 
Kultnu predstavu Münchhausen u režiji Borisa Kovačevića, koja je premijerno izvedena 1998. godine, publika ima priliku pogledati u petak 18. veljače u 20h u Teatru EXIT. Ulaznice su dostupne u petak od 18 do 20h na blagajni Teatra EXIT i online na www.ulaznice.hr.
 

O PREDSTAVI:

O tome zašto čovjek laže i kako to čini napisano je bezbroj debelih knjiga. Umijeće laži što nam ga podastire barun Münchhausen plijeni bujnošću razmahane mašte. Njegove laži nisu međutim plod demagoškog manipuliranja zrncima istine. Takvim se lažima posvuda na našem planetu služe prepredeni pozemljari, čineći to na svim životnim razinama u obliku sofisticiranih biznismenskih trikova, visokoparnih kulturnjačkih prepucavanja i malignih političarskih smicalica. Münchhausenovi lažopleti spram svega ovoga benigne su floskule koje nas poput čarolije umiju nasmijati do suza, pomažući nam da ne zaboravimo kako funkcionira istinski smijeh, taj osebujni mehanizam koji bi čovjeku, kada bi za njim češće posezao, možda i mogao donijeti stanovito samoizlječenje.
Sead Muhamedagić

 




Kontakt:

Anita Čendeš
00385 1/3704 120




thumbnail

14.02.2022. » Munchhausen foto
download vili 2.JPG [224,32 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600