Predstavi Münchhausen dodijeljena nagrada publike na 9. Be:femonu


Vrsta objave: Priznanja, nagrade i natječaji



PREDSTAVI MÜNCHHAUSEN DODIJELJENA NAGRADA PUBLIKE NA 9.BE:FEMONU – BEČEJSKOM FESTIVALU MONODRAME

 

Nakon prošlotjednog osvojenog Grand Prix-a za najbolju žensku ulogu na 17. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću koji je dodijeljen Jadranki Đokić  za ulogu u predstavi Pluća u Teatar EXIT stiže još jedna nagrada.

Predstava Münchhausen osvojila je nagradu publike s ocjenom 4,98 na 9. Be:femonu – Bečejskom festivalu monodrame koji se održao od 1. do 4. prosinca 2021. u Gradskom pozorištu Bečej.

Ovu hit monomodramu, koja je svoju premijeru imala daleke 1998. godine, režirao je Boris Kovačević, a ulogu baruna Münchhausena igra Vilim Matula.

O tome zašto čovjek laže i kako to čini napisano je bezbroj debelih knjiga. Umijeće laži što nam ga podastire barun Münchhausen plijeni bujnošću razmahane mašte. Njegove laži nisu međutim plod demagoškog manipuliranja zrncima istine. Takvim se lažima posvuda na našem planetu služe prepredeni pozemljari, čineći to na svim životnim razinama u obliku sofisticiranih biznismenskih trikova, visokoparnih kulturnjačkih prepucavanja i malignih političarskih smicalica. Münchhausenovi lažopleti spram svega ovoga benigne su floskule koje nas poput čarolije umiju nasmijati do suza, pomažući nam da ne zaboravimo kako funkcionira istinski smijeh, taj osebujni mehanizam koji bi čovjeku, kada bi za njim češće posezao, možda i mogao donijeti stanovito samoizlječenje. (Sead Muhamedagić)

 




Kontakt:

Anita Čendeš
00385 1/3704 120




thumbnail

08.12.2021. » Munchhausen foto 2
download vili 2.JPG [224,32 KB]
thumbnail

08.12.2021. » Munchhausen foto 1
download vili 2.JPG [224,32 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600