“Pluća” proglašena najboljom predstavom XVIII.TKT Fest-a u Tuzli


Vrsta objave: Priznanja, nagrade i natječaji



“Pluća” proglašena najboljom predstavom XVIII.TKT Fest-a u Tuzli
 

Početak prosinca nastavio se za Teatar EXIT u istom tonu kao i studeni, barem što se tiče međunarodnih nagrada.

Nakon nagrade za najboljeg mladog glumca na Međunarodnom festivalu glumca ZAPLET 12 (Banja Luka) dodijeljene Nikoli Nediću i Mariju Jovevu za uloge u predstavi „Cabaret – koncert za žlice i gitaru“ te nakon nagrade Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini dodijeljene predstavi „GospOUdinNOUbadi“ i nagrade Grand Prix za najbolju mušku ulogu dodijeljene Domagoju Ivankoviću za ulogu u istoimenoj predstavi na 37. Međunarodnim kazališnim susretima u Brčkom, prošli se tjedan i predstava „Pluća“ vratila s nagradom iz Bosne i Hercegovine.
Naime, „Pluća“ su prema ocjenama publike (ukupna ocjena = 4,88) proglašena najboljom predstavom XVIII. TKT Fest-a u Tuzli, čime su Teatru EXIT donijela četvrtu međunarodnu nagradu u posljednjih mjesec dana.

Producenti predstave „Pluća“ su Teatar EXIT i Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Gradsko kazalište Sisak. Režiju potpisuje Aida Bukvić, a uloge tumače Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi Život. (Aida Bukvić, redateljica)




Kontakt:

Anita Čendeš
00385 1/3704 120




thumbnail

07.12.2020. » Pluća_foto_2
Autor fotografije: Miroslav Arbutina – Arbe
download IMG_0153.jpg [1625,74 KB]
thumbnail

07.12.2020. » Pluća_foto
Autor fotografije: Miroslav Arbutina – Arbe
download IMG_0096.jpg [1381,38 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600