KRALJEVSTVO MOJE (ZA POČETNIKE) - premijera 24.7.u 21h u Muzeju za umjetnost i obrt


Vrsta objave: Najava događaja



Kraljevstvo Moje (za početnike)

Tekst: David Javerbaum

Režija: Ivan Goran Vitez

Igraju: Janko Rakoš, Sven Šestak i Enes Vejzović

Koprodukcija: Ludens Teatar i Teatar EXIT

 

Pretpremijera – 23.7. četvrtak u 21h – dvorište Muzeja za umjetnost i obrt

Premijera - 24.7. petak u 21h – dvorište Muzeja za umjetnost i obrt

Izvedbe: 26.8. srijeda i 27.8. četvrtak u 20h - dvorište Muzeja za umjetnost i obrt

 

U sklopu 11. Ljetnih noći Teatra EXIT u petak 24.7. u 21h održat će se premijera predstave Kraljevstvo Moje (za početnike), nastala u produkciji Ludens Teatra i Teatra EXIT.  Premijera će se održati u prekrasnom dvorištu Muzeju za umjetnost i obrt gdje će zagrebačka publika moći pogledati i pretpremijeru dan ranije, u četvrtak 23.7. u 21h, kao i reprizne izvedbe u 2. bloku Ljetnih noći Teatra EXIT, točnije 26.8. i 27.8. s početkom u 20h.

Predstava Kraljevstvo Moje (za početnike) nastala je po tekstu Davida Javerbauma Čin Božji (orig: An Act of God) koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. U Broadwayskoj verziji Boga je utjelovio glumac Jim Parsons, najpoznatiji po ulozi Sheldona Coopera u popularnoj seriji The Big Bang Theory (Teorija velikog praska), dok su se u hrvatskoj inačici predstave u glavnim ulogama našli naši poznati i izvrsni glumci Janko Rakoš, Sven Šestak i Enes Vejzović, koji uz ulogu Boga, tumače i uloge anđela Gabrijela te anđela Mihaela. Režiju predstave potpisuje Ivan Goran Vitez.

 

 O PREDSTAVI:

"Bio jednom jedan gospodin koji je bio jako, jako usamljen. Po cijele dane je plakao u mraku i nije se sjećao kada je zadnji put nešto drugo radio. I onda je sinulo. Ne njemu, nego je jednostavno sinulo. I od tada je sve drugačije, kao i naš Gospodin. On je jednostavno prezaposlen. Ima milijune propuštenih poziva, preambiciozno dijete, bogatstvo samo u oblacima i naravno, vlastite demone. Zbog svega toga lako je prognozirati nekontrolirane izljeve bijesa, potrebu da se čovjek izmakne iz svoje sredine, da revidira povijest i krene ispočetka, koliko je to moguće. Samo za vas u vašem gradu, tri glumca ispričat će… točnije, preko njihovih tijela priča ovog čovjeka bit će ispričana. Dovedite to u usku vezu s religijom, vjerovanjem, jedinom Istinom, kaležima, magarcima i Melom Gibsonom i možete pogoditi o kome se radi. Možete li? Zlatan jezik, a nije sveta krava? Nije ni Isus Krist. On je On. I samo On. I nitko drugi uz njega. Osim pomagača. I publike. Jer bez publike ne postoji vjera.

Predstava je originalno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće. S obzirom da forma stand-upa počiva na aktualnosti humornih točki i adaptiranju lokaliteta izvedbe, autorski tim odabrao je kao polazište ovaj tekst jer pruža takvu mogućnost modifikacije i prilagodbe. Ova predstava neće početnički odgovarati na pitanje kokoši i jajeta (zapravo hoće u prvih pet minuta), niti će prokazati postoji li život nakon smrti.

Kraljevstvo Moje podsjetit će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost. Dinosauri. Ma daj molim te."

Ivan Penović, dramaturg

AUTORSKI TIM:

 

Tekst: David Javerbaum
 
Režija: Ivan Goran Vitez
 
Igraju: Janko Rakoš, Sven Šestak, Enes Vejzović
 
 
Dramaturgija: Ivan Penović
 
Scenografija: Gordana Svilar
 
Glazba: Mario Mirković
 
Oblikovanje svjetla: Zdravko Stolnik
 
Produkcija: Ludens Teatar i Teatar EXIT

_____________________________________________________________________

 

U slučaju kiše, predstava se seli u Teatar EXIT (Ilica 208).

Ulaznice za sve izvedbe dostupne su na blagajni u Muzeju za umjetnost i obrt te online na www.ulaznice.hr.

 




Kontakt:

Anita Čendeš
00385 1/3704 120




thumbnail

21.07.2020. » Kraljevstvo moje 3
download Jpg jumbo.jpg [4048,47 KB]
thumbnail

21.07.2020. » Kraljevstvo Moje 2
Autor fotografije: Ivan Brkić
download 1Q7A5497.jpg [4863,09 KB]
thumbnail

21.07.2020. » Kraljevstvo moje plakat
download 1 plakat J.jpg [1114,76 KB]
thumbnail

21.07.2020. » Kraljevstvo Moje 1
Autor fotografije: Ivan Brkić
download 1Q7A5062.jpg [4949,37 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600