Hit predstava Voliš li me? ovaj vikend u Studiju EXIT


Vrsta objave: Najava događaja



ZAGREBAČKI GLUMAČKI ATELJE U SURADNJI SA STUDIJEM EXIT

VOLIŠ LI ME?

Posljednje izvedbe ove sezone - 17. i 18. svibnja u 21h

Studio EXIT, Gundulićeva 37/1

 

Voliš li me?, predstava nastala u suradnji Zagrebačkog glumačkog ateljea i Studija EXIT, premijerno je izvedena 8. studenog 2018. Radi se o autorskom projektu četvero glumaca; Janeza Vajeveca koji potpisuje režiju, Andreja Vajeveca koji potpisuje dramaturgiju te  Vesne Tominac Matačić i Žige Čamernika koji igraju ljubavni par.

 

O PREDSTAVI VOLIŠ LI ME?:

Život koji smo sanjali  nije se ostvario. Umjesto bračne idile koju smo planirali nakon prvotne zaljubljenosti susreli smo svoju osobnu bol od koje ne možemo pobjeći. Možemo li je nadvladati? I što nas čeka iza toga? Ljubav ili...?

Ovo su  neke  od tema koje otvara komedija »Voliš li me?«, oživljena fantazija dvadesetogodišnjeg perioda jednoga života koji su dvoje ljudi odlučili dijeliti u ulogama ljubavnika, životnih suputnika, iskrenih prijatelja, roditelja, pa čak i žestokih suparnika te naposljetku iskonskih ljudskih bića. Sve što jedna »ljubavna« veza može podnijeti pred očima gledatelja će se i dogoditi.

 

Glumica Vesna Tominac Matačić o radu na predstavi rekla je: ,, Junaci naše predstave, dakle, rođeni su iz organskoga izvora, iskustva samih glumaca i njihovih proživljenih emocija neograničenog raspona u koji, dakako, spada i ljubav sama. No ljubav rijetko susrećemo u njezinom čistom obliku, a mnogo češće obojanu drugim emocijama poput slike u akvarelu nejasnih obrisa.

Iz istog izvora pojavilo se i najnevinije pitanje na svijetu: „Voliš li me?” Pitanje koje smo barem jednom, barem nekome u svome životu postavili ili nam je bilo postavljeno. Mogao je to biti bilo tko: majka, dijete, otac, brat, sestra, prijatelj, ljubavnik, ljubavnica, ili tek usputni životni suputnik. Ali, jesmo li spremni zagrebati malo dublje ispod površine ove nevine jednostavnosti, možemo li isto pitanje postaviti i sebi? Možemo li istinski otvoriti srce i pogledati svojoj biti u oči? Žiga i ja smo to ovim projektom pokušali, a Andrej i Janez su nam svojim nepreglednim pedagoškim iskustvom i mudrošću, nesebično i s ljubavlju osvjetljavali put kroz proces. I na tom putu susreli smo se s vlastitim odrazom u ogledalu koji je, začudo, bio nevjerojatno smiješan. Stvarajući ovu predstavu mi smo mu se smijali uživajući u svakom osviještenom trenutku postojanja na sceni, ali i izvan nje, kad bismo se vratili svojim „stvarnijim” životima.

Stoga se nadamo da će se smijati i naša publika, pa čak i ako ne dobije odgovor na pitanje iz naslova po koji su možda došli. ''

Ulaznice za izvedbe 17. i 18.5. u 21h dostupne su na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208), na www.ulaznice.hr ili sat vremena prije početka predstave u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1).

 

AUTORSKI TIM:

Režija: Janez Vajevec

Dramaturgija: Andrej Vajevec

Igraju: Vesna Tominac Matačić i Žiga Čamernik

Glazba: Zvonimir Dusper

Ženski kostim: Etna Maar

Svjetlo: Saša Fistrić

Fotografija: A. Saška Mutić

Grafički dizajn: Miljenka Matić

Video: Costa Ipsa

Produkcija: Zagrebački glumački atelje u suradnji sa Studijem Teatra EXIT




Kontakt:

Anita Čendeš
00385 1/3704 120





www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600