Adris 44Cup: Nakon 10 godina u Rovinj ponovno stiže svjetska jedriličarska elita


Vrsta objave: Najava događajaAdris 44Cup: Nakon 10 godina u Rovinj ponovno stiže svjetska jedriličarska elita

 

Rovinj, 25. veljače 2019. – Od 28. svibnja do 2. lipnja ove godine u organizaciji Sail La Vie i JK Maestral, a pokroviteljstvom Adris grupe, Rovinj će ponovno ugostiti jedno od najatraktivnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja - Adris 44Cup. Regata će se održati netom nakon otvorenja novog Grand Park Hotel Rovinj-a i ACI-jeve marine.

44Cup svjetska turneja sastoji se od pet regata koje se održavaju na različitim lokacijama diljem svijeta. Svi timovi jedre na identičnim jedrilicama klase RC44 koje je dizajnirao Russell Coutts, peterostruki pobjednik America's Cupa i jedan od najvećih jedriličara svih vremena. Svaki tim sastoji se od vlasnika jedrilice, četiri amatera, tri profesionalna jedriličara i taktičara. Brodovi su izrađeni korištenjem iste tehnologije koja se koristi i za proizvodnju šasija bolida formule te imaju velika ubrzanja, a mogu jedriti po svim uvjetima, što jamči uzbudljivo i izjednačeno natjecanje u kojemu je presudna vještina posade i kormilara.

„Ovim vrhunskim događanjem Rovinj i Hrvatska ponovno će biti prepoznate kao poželjne sportske i turističke destinacije. Pokazali smo da je za razvoj vrhunskog turizma nužan razvoj visokokvalitetnih smještajnih jedinica i prepoznatljivih evenata. Ovogodišnji 44Cup nije samo regata već i slavljenje novog Grand Park Hotel Rovinj-a i nove ACI-jeve marine koje će biti središte cijelog događaja“, istaknuo je predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović dodajući kako će pored dosadašnjih četiri milijarde kuna, Adris grupa u turistički dio poslovanja do 2021. investirati dvije milijarde kuna.

 

Adris 44Cup bit će najveći ovogodišnji jedriličarski spektakl u Hrvatskoj

Adris grupa podržava vrhunska sportska natjecanja kao dio poslovne strategije poticanja izvrsnosti na svim područjima. Podsjetimo, Rovinj je pod pokroviteljstvom Adris grupe 2006. godine ugostio ACI Match Race Cup, svjetsku jedriličarsku elitu kroz Adris RC44 Cup (2011) i Adris RC44 World Championship (2012). Ovogodišnje uvrštavanje u kalendar samo je još jednom potvrdilo kako je Rovinj prepoznat kao idealna nautička i sportska destinacija kojoj se mnogobrojni sudionici najvećih svjetskih regata poput America's Cupa ili Volvo Ocean Racea vrlo rado vraćaju.

U Hrvatskoj se krajem svibnja i početkom lipnja očekuje desetak brodova i stotinjak jedriličara.

 

Više o 44 Cupu: www.44cup.org

Link na video Adris RC44 2011. i 2012.:

https://youtu.be/UO7yL_o0mkk

https://youtu.be/Bhk_cYT0WZMthumbnail

25.02.2019. » Slika 2.
download AdrisRC44 Cup_2012 (2).JPG [800,07 KB]
thumbnail

25.02.2019. » Slika 1.
download Adris RC44 Cup 2012.JPG [1134,67 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600