Predstava Beton mahala gostuje na Ljetnim noćima Teatra EXIT


Vrsta objave: Najava događajaKONTROVERZNA PREDSTAVA BETON MAHALA STIŽE NA LJETNE NOĆI TAETRA EXIT

BETON MAHALA – 23.7. (ponedjeljak) u 21h u MUO

Gostovanje: Dramska grupa Joj, evo ih ovi, Novi Pazar, Srbija

Režija: Branislav Trifunović i Rifat Rifatović

Tekst i uloge: Džana Ljajić, Ema Muratović, Ema Muratović, Ajtana Dražanin, Draga  

Kostić, Lejla Bučan, Amar Ćorović, Nedim Nezirović, Petar Kostić

 

U ponedjeljak u 23.7. u 21h na Ljetnim noćima Teatra EXIT u MUO gostuje, sad već kultna, predstava Beton mahala koja već neko vrijeme osvaja regiju i za koju se traži karta više. U režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića izvodi ju osmero mladih glumaca iz dramske grupe Joj, evo ih ovi iz Novog Pazara. Predstava je nakon premijere izazvala brojne kontroverze te je ubrzo zabranjena od strane političkih moćnika i skinuta s repertoara u njihovom matičnom kazalištu u Novom Pazaru. Unatoč tome, svoj uspješan kazališni život nastavila je gostujući po cijeloj regiji.

Ova nagrađivana je predstava progovara o problemima mladih u Novom Pazaru dotičući se pritom političkih, vjerskih i društvenih pitanja, a redatelj Kokan Mladenović za njihovu izvedbu je rekao: Bilo da govore o razapetosti između religijskih i političkih ekstrema, o nemogućnosti pronalaženja najmanjeg mogućeg nazivnika oko nekih naizgled jednostavnih stvari kao što su jezik i himna, oni će, na sav glas i s mnogo emocija, graditi predstavu koja ih se tiče i koja služi na ponos jednoj ljepšoj, drugačijoj Srbiji, Novom Pazaru i njima samima. 

Od srca navijam za ekipu ove predstave koja je izabrala prelijepo i preteško zanimanje popravljača svijeta.

Na Dramskom amaterskom festivalu koji je bio održan u Kočanima u Makedoniji, predstava Beton mahala proglašena je za najbolju produkciju, a glumac Amar Ćorović dobio je nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu, dok je Dragi Kostić dodijeljena nagrada za glumicu večeri u predstavi Beton mahala koja je izvedena na IV festivalu predstava u Aleksincu.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt i na portalu Ulaznice.hr.
Kontakt:

Vedrana Reberšak
00385 1/3704 120
thumbnail

19.07.2018. » Beton mahala foto
Autor: Samir Delić
download foto 1.jpeg [127,90 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600