9. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt 27.6. - 4.8. 2018.


Vrsta objave: Najava događajaLjetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt 27.06. - 4.08. 2018.

 

Već devetu godinu zaredom zagrebačku ljetnu kulturnu ponudu upotpunit će Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt koje ove godine traju od 27.06. do 4.08. 2018.

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći u atriju Muzeja za umjetnost i obrt bit će izvedeno 19 naslova, a program će 27.6. u 21h otvoriti Zijah A. Sokolović sa svojom kultnom monodramom  CABAres CABArei. Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT poput Njuški, SHAKEspearea na EXit, Dvoje, Ja, tate!, Kako misliš mene nema?!, Taksimetra, Pluća, Izloška br. 49, Balona, Münchhausena itd., publika će moći pogledati 3 regionalna i 3 domaća gostovanja.

Sjeveroistok Torstena Buchsteinera u režiji Jane Maričić, nastalu u produkciji Beo Arta 2015 i BITEF Teatra iz Beograda, bavi se istinitim svjedočenjima preživjelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine kada je grupa čečenskih terorista upala u jedno kazalište i zahtjevala od Rusa da povuku svoje trupe iz mjesta Groznog. Beton mahala, dramske grupe Joj, evo ih ovi iz Novog Pazara u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, nagrađivana je predstava koja  progovara o problemima mladih u Novom Pazaru dotičući se pritom političkih, vjerskih i društvenih pitanja. U Srbiji je izazvala brojne kontroverze, a u njihovom matičnom gradu zabranjena je od strane političkih moćnika. Neuručena pisma Kulturnog centra Beograd, u izvedbi Dušanke Stojanović Glid i Gorana Jevtića, virtualna su prepiska dvoje velikih pisaca; Isidore Sekulić i Alberta Camusa.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati predstavu Ubojstvo u klubu Quasimodo PlayDrame iz Splita i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar u režiji Elvisa Bošnjaka, zatim predstavu Konstelacije Nicka Paynea u režiji Aide Bukvić, čija se premijera tek očekuje na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture, te nagrađivanu Posljednju Freudovu seansu Marka St. Germaina Kazališta Planet Art u režiji Marka Torjanca.

Sve predstave počinju u 21h, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt od 20. lipnja ili putem Ulaznica.hr.

Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr.

 

 

 
Kontakt:

Vedrana Reberšak
00385 1/3704 120
thumbnail

19.06.2018. » Ljetne noći Teatra EXIT u MUO, vizual Bruketa&Žinić &Grey
Ljetne noći Teatra EXIT u MUO, vizual Bruketa&Žinić &Grey
download EXIT-CL[2]5.png [303,93 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600