U Vukovaru održane radionice o novim mjerama financiranja ruralnog razvoja i radni ručak s ministrom poljoprivrede


Vrsta objave: Novi proizvod/usluga



Danas je u Vukovaru održana šesta u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“ koja informira poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj: za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu – čije prakse poljoprivrednicima donose dodatni izvor zarade.

 

Radionice su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada je kroz mjere Programa ruralnog razvoja ukupno ugovoreno pola milijarde kuna. Došao sam čuti od poljoprivrednika na koji način možemo dodatno olakšati investicije u poljoprivredi  i u kojem smjeru trebamo ići u novom razdoblju kako bi povećali proizvodnju hrane s hrvatskih farmi i polja“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

 

Nakon radionica, na radnom ručku s ministrom poljoprivrede - predstavljeni su proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, kao i hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti EU.

 

Kupujmo proizvode s hrvatskih farmi, najbolji su na svijetu“ – zaključio je ministar Tomislav Tolušić u Vukovaru.



thumbnail

27.03.2018. » Slika 2.
download IMG_1987.jpg [1696,32 KB]
thumbnail

27.03.2018. » Slika 1.
download image004.jpg [25,98 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600