Rast prihoda omogućio rast plaća


Vrsta objave: Rezultati poslovanja



Boljom koordinacijom distribucije unutar LafargeHolcim Grupe, prošle je godine Holcim Hrvatska ostvario 8% veći prihod od prodaje. Ukupna ulaganja u proizvodne pogone iznosila su prošle godine 38,5 milijuna kn, ove se godine planira dodatnih 47,7 milijuna kn. Dogovoren rast plaća u sljedeće tri godine, od čega 6% u 2018. godini.

 

„Prema podacima Državnog zavoda za stastistiku prošle je godine izdano 9418 građevinskih dozvola, odnosno 17,5% više u odnosu na 2016. godinu. Nadalje, kad uspoređujemo sa prosjekom rasta građevinskih aktivnosti svih zemalja EU, mi u Hrvatskoj pratimo jednaki trend. Stoga smo uslijed rasta potražnje i optimizacijom distribucije unutar LafargeHolcim Grupe povećali prodaju u zemlje regije. Ove godine očekujemo da će na području na kojem poslujemo razina građevinskih aktivnosti ostati barem na razini prošle godine.“, rekao je Nenad Juretić, direktor prodaje.

 

„Prihodi od prodaje prošle su godine povećani 8%. Istovremeno, zbog porasta cijena, trošak goriva narastao je 18%, a trošak repromaterijala 41%. Usprkos tome ostvarili smo neto dobit od 17 milijuna kn, a dobrim upravanjem likvidnosti i odgovornom naplatom potraživanja prošle smo godine u naše proizvodne pogone uložili 38,5 milijuna kn, dok ove godine planiramo dodatno ulaganje od 47,7 milijuna kn. Sa Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije te Sindikatom graditeljstva potpisali smo novi kolektivni ugovor prema kojemu masu plaća ove godine povećavamo za 6%, a rast plaća planiramo nastaviti i u sljedeće dvije godine.“, rekla je Denis Zupičić, financijska direktorica.

 

„LafargeHolcim Grupe prošli je tjedan postavila novu strategiju, kojom uz proizvodnju cementa, agregata i betona uvodi novi segment građevinskih rješenja i proizvoda. U taj segment ulaze npr. aktivnosti našeg Centra za inovacije i projekte. Prošle godine najznačanije aktivnosti Centra za inovacije i projekte bile su vezane uz posebne vrste betona, najviše za turističke objekte. Počeli smo prodavati Majstor + cement, jedini cement koji zajedno s vrećom ide u miješalicu - na taj se način papir ugrađuje u beton i ne postaje otpad. Našim smo kupcima i studentima Građevinskog fakulteta u Rijeci u 2017. godini predstavili inovaciju iz LafargeHolcim Grupe, beton u pjeni za izolaciju nazvan Airium.“, rekla je Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima u Hrvatskoj.

 

Srdačan pozdrav,

 

Holcim

 

* * * * * * *

Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja zapošljava 80.000 radnika u više od 80 zemalja diljem svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

 

* * * * * * *

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172



thumbnail

06.03.2018. » Slika
download holcim.jpg [208,38 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600