Dva regionalna gostovanja na Ljetnim noćima Teatra EXIT


Vrsta objave: Najava događaja



DVA REGIONALNA GOSTOVANJA NA LJETNIM NOĆIMA TEATRA EXIT

 

BOSANSKO NARODNO POZORIŠTE ZENICA, BiH

GLUHA SVADBA

31.07. ponedjeljak u 21h u atriju Muzeja za umjetnost i obrt

 

Predstava Gluha svadba nastala je po motivima rumunjskog filma Nunta muta redatelja Horatiua Malaelea i scenarista Adriana Lustiga i Horatiua Malaelea.  Predstavu je režirala Lajla Kaikčija, a igra veliki dio ansambla BNP-a: Selma Mehanović, Nusmir Muhamerović, Muhamed Bahonjić, Milenko Iliktarević, Faketa Salihbegović-Avdagić, Uranela Agić-Burina, Lana Delić, Saša Handžić, Sabina Kulenović, Enes Salković, Ištvan Gabor, Miroljub Mijatović, Adis Mehanović, Zlatan Školjić, Selma Ćosić, Igda Jarić/Lamija Prguda, Edin Begović, Almir Pekmez i Zanin Berbić.

Predstava je na Teatar Festu u Doboju 2017. nagrađena za najbolju predstavu u cjelini, a Lani Delić dodijeljena je posebna nagrada za glumačku igru.

Crnohumorna predstava Gluha svadba bavi se sudbinom čovjeka na čija se leđa gomilaju veliki problemi, ali on usprkos svemu, traga za slobodom, srećom i ljubavi.

 

GRADSKO POZORIŠTE JAZAVAC, BANJA LUKA, BiH

MALO BLAGO

1.08. utorak u 21h u atriju Muzeja za umjetnost i obrt

Predstava Malo blago, u režiji Slađane Kilibarde, nastala je prema tekstu nagrađivane irske dramatičarke Elaine Murphy. Predstava prati tri generacije žena, gdje samo najstarija ima partnera kojeg zaslužuje, a ostale dvije suočene su s borbom za normalno funkcioniranje obitelji, ali bez ''muške polovice''. Na vrlo istinit, duhovit i potresan način, svaka od njih uvodi nas u mrežu isprepletenih priča u kojima se ogleda težak položaj današnje zaposlene žene koja pokušava pomiriti karijeru, obitelj i svoje žensko biće.

Predstavi su na Festivalu komedije ''Mostarska liska'' 2017. dodijeljene nagrade za najbolju predstavu u cjelini od strane žirija, najbolju predstavu po ocjeni žirija medija, najbolju glumicu večeri te najbolju glumicu po ocjeni stručnog žirija.

U predstavi igraju Nataša Ivančević, Slađana Zrnić i Belinda Božičković.

 




Kontakt:

Anita Čendeš
00385 1/3704 120




thumbnail

27.07.2017. » Malo blago foto
Fotografija Malo blago, Banja Luka
download Malo blago foto.JPG [455,26 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600