Nova nagrada predstavi PLUĆA Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak


Vrsta objave: Priznanja, nagrade i natječajiJadranki Đokić dodijeljena nagrada za najbolju žensku ulogu za predstavu Pluća na 20. Teatarfestu ''Petar Kočić'' u Banjaluci

 

Ocjenjivački sud  20. Teatarfesta ''Petar Kočić'' u Banjaluci dodijelio je nagradu za najbolju žensku ulogu Jadranki Đokić za ulogu Žene u predstavi Pluća u režiji Aide Bukvić. Predstava je nastala u koprodukciji Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak.

U obrazloženju žirija stoji da je Jadranka Đokić tragikomičnim sredstvima donijela nijansirani lik suvremene žene u rasponu od nesigurne moderne djevojke do usamljene starice.

Predstava je već ranije nagrađena na 9. Festivalu regionalnih kazališta ''Prolog'' za najbolju predstavu u cjelini prema ocjeni publike (4,91).

 

Tekst: Duncan Macmillan

Režija: Aida Bukvić

Igraju: Jadranka Đokić i Amar Bukvić

Predstava je nastala u koprodukciji Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak

 

O PREDSTAVI:

Mladi, obrazovani i ekološki osvješteni.

Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari  jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u  kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

 

 

 
Kontakt:

Vedrana Reberšak
00385 1/3704 120
thumbnail

25.05.2017. » Foto: Pluća
Autor: Miroslav Arbutina - Arbe
download IMG_0128.jpg [1502,58 KB]

www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600