TAKSIMETAR Teatra EXIT najbolja predstava na ''15. TKT Festu - dani akademskog teatra 2017'' u Tuzli


Vrsta objave: Najava događaja



PREDSTAVA ''TAKSIMETAR'' TEATRA EXIT – NAJBOLJA PREDSTAVA ''15. TKT – FESTA – DANI AKADEMSKOG TEATRA 2017'' U TUZLI

Tekst: Goran Vojnović

Adaptacija i režija: Matko Raguž

Igraju: Zijad Gračić i Robert Budak

 

Predstava Taksimetar u režiji Matka Raguža, prema glasovima publike, najbolja je predstava izvedena na međunarodnom kazališnom festivalu ''XV TKT – Fest – dani akademskog teatra 2017'' u Tuzli.

Predstavu Taksimetar sa Zijadom Gračićem i Robertom Budakom možete pogledati u Teatru EXIT 27. travnja u 20h.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208) i online na www.ulaznice.hr.

 

O PREDSTAVI:

Što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo.

Goran Vojnović  rođen je u Ljubljani 1980. godine. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani te je jedan je od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije. Njegova prva dva romana Čefuri raus! (2008.) i Jugoslavija, moja domovina (2011.) osvojili su kritičare i čitatelje, a doživjeli su i svoje uspješne kazališne adaptacije. Za roman Čefuri raus! dobio je nagradu Prešernove zaklade i nagradu Kresnik. Autor je dugometražnih filmova Piran – Pirano (2010.) i Čefuri raus! (2013.)  te više kratkih filmova.

 




Kontakt:

Anita Čendeš
00385 1/3704 120





www.presscentar.hr     e-mail: info@presscentar.hr     tel: 01 3712 600